Zonder straling geen Leven !

augustus 17, 2016 Erol No comments exist

In ons leven is het vandaag de dag heel gewoon om gebruik te maken van telefoons, laptops, medische apparatuur, radio, televisie, besturingsapparatuur, magnetrons, et cetera.

zendmast smal
Veel van deze apparatuur maakt gebruik van communicatietechnieken , waarbij elektromagnetische velden en daarmee “straling” aanwezig is. Deze straling is overal om ons heen. Ook in ons werkgebied krijgen wij op grote schaal te maken met elektromagnetische velden en straling die ontstaan door zendmasten, hoogspanningsmasten, scan- en meetapparatuur.

Het effect van straling in de gebouwde omgeving is voor velen nog een vaag en onbekend gebied. Door ongefundeerde negatieve berichtgeving in de media en het ontbreken van goede informatie is veel onrust en onbegrip over de aanwezigheid van elektromagnetische velden en de effecten op de gezondheid van mens en dier.


Staat u wel eens stil bij de vraag: 

Wat doet al die “straling” met mijn gezondheid en hoe dienen we in ons werkgebied hiermee om te gaan? Mag ik mij begeven binnen een bepaalde afstand van een zendmast? Wat communiceer ik naar mijn collega’s als die met dit soort vragen komen?

 
Wij organiseren voor u als een van de weinigen in Nederland EMV gecertificeerde cursus op het gebied van elektromagnetische velden en gezondheid.

In deze cursus krijgt u bijvoorbeeld antwoord op de mogelijke gevaren van het gebruik van GSM’s of UMTS telefoons met bijbehorende zendmasten. Wat doet digitale televisie of 4G, en hoe kun je er ARBO technisch mee omgaan ?! De ICNIRP-richtlijn, wat is dat en wat kan ik ermee?!

 

Europese landen hanteren voor elektromagnetische velden de ICNIRP norm. electricitsmastCNIRP, “International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection”, is een onafhankelijke internationale, door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) erkende commissie. De ICNIRP heeft als hoofddoel richtlijnen op te stellen om de blootstelling aan elektrische en magnetische velden (EMV) te beperken.

Deze richtlijnen moeten bescherming bieden tegen alle vastgestelde schadelijke gezondheidseffecten. Hier moeten bijvoorbeeld de telecomproviders zich aan houden.

 
Wilt u meer weten van over deze cursus op het gebied van EMV, de gezondheid en de communicatie hierover binnen uw organisatie, neem dan contact op met E. (Erol) Aksoy via start@appell.nl of 06-202 11 509.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *