Onderscheidend zijn is niet ingewikkeld.

september 16, 2016 Erol No comments exist

Het is een zonnige doordeweekse dag en op de snelweg passeer ik een vrachtwagen van Bakker Logistiek. Ik krijg spontaan het idee om mijn zakenrelatie Henk Kempes op zijn vestiging in Nijkerk te bellen en te vragen of hij tijd heeft om eens bij te praten. Hij maakt meteen tijd. Het wordt een inspirerend bezoek.

bakker

Henk leidt mij rond door de vestiging en laat me kennis maken met de diensten en producten van Bakker Bedrijfswagens, onderdeel van de Bakker Groep waartoe ook Bakker Logistiek behoort. Het boeit me altijd enorm wat nu maakt dat een organisatie goed draait en van een trouwe klantenkring mag genieten. Volgens Henk zijn het vooral de mensen die er werken, die het verschil maken. Gepassioneerd vertelt hij over de vakkennis van de monteurs en de servicebereidheid van zijn medewerkers van de receptie, de planning en het magazijn. “Ik ben altijd vroeg op de werkplaats maar om 7.15 uur ben ik echt niet de eerste. Vanochtend was er al een team om 3 uur begonnen omdat er een vrachtwagen was gestrand. Die wordt dan meteen geholpen want een stilstaande vrachtwagen kost een klant handenvol geld. We gaan vol voor onze klanten zodat ze ervan verzekerd zijn dat ze optimaal hun werk kunnen doen. Daarom boeten we nooit in op kwaliteit en service, ongeacht de omstandigheden.”

Mooi gezegd van Henk. En herkenbaar want het zijn zaken waar ik zelf ook op stuur. Ik realiseer me dat onderscheidend zijn in de markt eigenlijk helemaal niet ingewikkeld is. Het vergt allereerst klantgerichtheid, vasthoudendheid en staan voor je principes, maar je bouwt pas echt een goede klantrelatie op als er vertrouwen is en het soepel samenwerken is. Natuurlijk moet de kwaliteit altijd goed zijn maar het is een illusie om te denken dat alles vanzelf gaat als je maar kwalitatief goede producten en diensten levert. Daar komt meer bij kijken en dat merk je direct als je bij Bakker Bedrijfswagens binnenloopt, zoals ik vandaag voor een kop koffie met Henk. De mensen van Bakker Bedrijfswagens hebben het goed begrepen en werken vanuit een intrinsieke motivatie continu aan oplossingen van hun klanten. Even later stap ik weer in de auto om 100% geïnspireerd mijn weg te vervolgen.

Erol Aksoy

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *