Integrale conditiemeting voor gebouwen EN infrastructuur

september 21, 2016 Erol No comments exist

Er is weer roering binnen de wereld van het vastgoed. In de opgaande economie vinden er voor de gebouwde omgeving meer en meer activiteiten op het gebied van exploitatie, onderhoud en energiebeheer plaats. Alvorens goed voorbereid te zijn op het heden en de toekomst is het van belang te weten waar je exact staat en waar je gepland naartoe wil gaan met de gebouwde omgeving en bijbehorende doelstellingen. Het concretiseren van het strategische plan is onontbeerlijk voor een goede opvolging van de uiteindelijke geplande acties. Vaak wordt als eerste stap bepaald wat de status en conditie is van de in bezit zijnde of komende vastgoed met bijhorende installaties en techniek.

Meer opdrachtgevers kiezen ervoor om werkgebieden samen te voegen. Denk hierbij aan vastgoed en civiele kunstwerken uit de infrastructuur.

Specialistisch adviesbureau WHC helogo_whc_rondeft ruime ervaring in het uitvoeren van de conditiemeting van gebouwen. Sinds het bestaan ervan (eerste uitgave september 2006) maakt WHC gebruik van de basismethodiek zoals omschreven in NEN 2767. Uiteraard past WHC ook indien nodig andere methodieken/normen toe of aanvullingen hierop. Voorbeelden zijn Rgd-BOEI, integrale Vastgoed Inspectie, SAMP, RED Flag report, TDD, Huisvestingsanalyse etcetera.

Deze manier van inspecteren geeft een persoon-onafhankelijke registratie van het onroerend goed of infrastructuur.
Deze NEN 2767 is opgebouwd uit drie delen:

Deel 1 Conditiemeting – Methodiek
Deel 2 Conditiemeting van bouw- en installatiedelen – Gebrekenlijsten
Deel 4 Conditiemeting – Infrastructuur.

 

Als specialist in energie- en onderhoudsbeheer voerde WHC tot voor kort alleen gebouwinspecties uit, waarbij gebruik werd gemaakt van de eerste twee delen van de norm. shutterstock_onderhoudDoor een steeds groter wordende vraag vanuit de markt om inspecties op gebied van infrastructuur uit te voeren, heeft WHC ervoor gekozen haar dienstenpakket uit te breiden. Voor expertise op het gebied van infrastructuur heeft WHC de samenwerking gezocht met een ervaren speler uit de markt, te weten: Nebest. Sinds kort zijn we dus in staat ook de conditiemeting uit te voeren op infrastructurele objecten.

 

Door het op juiste wijze inrichten van de inspectiesoftware is het mogelijk om beide inspecties op eenduidige wijze uit te voeren en te verwerken. Een ander groot voordeel hiervan is dat de klant de rapporten van zowel het onroerend goed als van de infrastructuur in dezelfde lay-out krijgt aangeleverd. Het na de inspectie te genereren MeerJaren- OnderhoudsPlan (MJOP) kan, indien gewenst, als een totaaloverzicht worden aangeleverd.

 

Mocht u meer willen weten over de combinatie van deze inspecties, dan kunt u contact opnemen met J.A.A. (Hans) van Vught van bureau WHC(073-6412722).

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *