Asset Performance beheren in vastgoed en infra

december 2, 2016 Erol No comments exist

Asset Performance in Control voor Vastgoed en Infra

— A Picture of your business voor een optimaal assetrendement ! —

meter

WHC is voor een aantal klanten de APiC verder aan het ontwikkelen om te komen tot een dynamische tool ter bewaking van de performance en doelstellingen/KPI’s van hun assets en/of gebouwen.

“Hoeveel bedragen de kosten

per afdeling, brug of bijv. een zorg- of verpleegbed”

Weet u het ?

Inzicht in de prestaties van uw assets, gebouwen en gebouw gebonden installaties leidt tot een optimaal vastgoedbeheer en tevreden gebruikers.

 

Binnen een organisatie zijn vaak meerdere afdelingen betrokken bij de huisvesting. Deze afdelingen gebruikenziekenhuisbed vaak eigen software of eigen excelbestanden, waardoor belangrijke gebouwgegevens en/of kosten verspreid zijn binnen de organisatie. Hierdoor ontbreekt vaak een totaaloverzicht van de prestaties van uw gebouwen. Met behulp van de APiC van WHC kunt u dit totale overzicht verkrijgen en komen tot inzicht in de prestatie(s) en optimalisering van uw asset- en/of vastgoedbeheer en tevreden gebruikers.

 

Om uw vastgoedbeheer optimaal in te kunnen richten is het belangrijk dat u inzicht heeft in de prestaties van uw gebouwen op diverse gebieden, zoals exploitatie/instandhouding, energie (verbruik en kosten), onderhoud (kosten), systematiek en comfort.

 

Daarnaast is het belangrijk om de gewenste prestaties (norm) vast te leggen zodat u de werkelijke prestaties kunt toetsen ten opzichte van de door u gestelde norm. Dit vergelijk leidt tot stuurinformatie op basis waarvan u op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau beslissingen kunt nemen met betrekking tot vraagstukken, zoals investeringsbeslissingen.

brugTevens kan de APiC, indien uw organisatie beschikt over meerdere gebouwen, dienen als benchmarktool om de gebouwen onderling met elkaar te vergelijken. Op basis van dit vergelijk kunt u onderbouwde keuzes maken met betrekking tot huisvestingsvraagstukken en/of beheersmaatregelen.

 

 

De APiC is opgebouwd uit een aantal delen, te weten:

  1. Algemene asset-/gebouwgegevens, zoals benaming, bouwjaar en het bruto vloeroppervlak en afhankelijk van de bedrijfsactiviteiten kunnen variabelen (bijvoorbeeld bezetting, aantal zorgbedden, assets die opgenomen zijn in het verdienmodel) toegevoegd worden;
  2. Werkelijke prestaties van de assets/gebouw(en) en de (gebouwgebonden) installaties m.b.t. aspecten zoals exploitatie, energie, onderhoud, comfort/klanttevredenheid en storingen/meldingen.
  3. Doel- en Normstelling van prestaties van de assets, gebouw(en) en de (gebouwgebonden) installaties.
  4. Opslag en koppelingen van statische en historische data van keuringen, inspecties, etc in het asset register

De APiC kan naast het optimaliseren van het asset- en vastgoedbeheer ook ingezet worden voor het bepalen van prestaties/afspraken ten behoeve van de maincontractor(s). Hierbij kan de APiC in eerste instantie worden gebruikt voor de shutterstock_onderhoudgebouweigenaar als kapstok om te bepalen op welke gebieden (prioriteiten) prestaties dienen te worden vastgelegd. De APiC kan dan als het ware gebruikt worden als menukaart voor prestatie/afspraken. Op basis van de keuzes die hier worden gemaakt wordt de APiC verder ingevuld/ingericht en ingezet voor de monitoring van de afgesproken prestaties. Informatie die relevant is voor het in control houden van de assets wordt opgeslagen in het asset register.

 

Resultaat:

Resultaat en prestatiegericht integraal beheren van de gebouwde omgeving m.b.v. het product APiC.

 

Doel:

Visualiseren van integraal beheren van assets en belangrijke informatie voor assetbeheer, door het kanaliseren en verzamelen van diverse informatie- en datastromen binnen de organisatie o.b.v.:

  1. Actuals en norm overzichten/dashboards
  2. KPI’s en prestatiedoelstellingen
  3. Asset register met historische data opslag en toegang tot relevante informatie en documenten, zoals (inspectie)rapporten, vergunningen/certificaten, etc.

Deze in diepte toegankelijke informatie voor optimalisatie van het vastgoed/assets geeft in een dashboard de actuele situatie aan voor:

Finance               : Exploitatie, financiën en voorspelbaarheid

Asset(s)              : Continuïteit, Conditie, Risico, wet- en regelgeving en compliance

Operatie              : Organisatie en planning

Proces                : Bewaking strategische doelstellingen

Duurzaam          : Energie en maatregelen

Comfort              : Comfort doelstellingen van de functiegebieden

 

Wilt u meer weten over de APiC dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met

de heer E. Aksoy 06 – 202 11 509

 

De APiC is een unieke onmisbare tool voor een integrale aanpak van al uw asset en vastgoedvraagstukken en voor een verantwoorde onderbouwing van uw asset- en/of vastgoedbeleid voor de langere termijn.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *