Het geheim van de driehoek van Succes !

december 12, 2016 Erol No comments exist

Het geheim van de driehoek van Succes !

Na een gesprek met het ondernemerscentrum van Avans Hogeschool en een aantal
studenten heeft WHC op 21 november jl. mooie overeenkomsten kunnen sluiten en
faciliteren. Vele organisaties hebben vraagstukken of ontwikkelingstrajecten, waar ze op de gangbare wijze eigenlijk geen of onvoldoende tijd en/of /middelen voor hebben of voor vrij kunnen maken. Een professional hiervoor aantrekken wordt vaak niet gedaan. Het is echt zonde als
goede en innovatieve ideeën niet tot zijn recht komen.

 

 Wat zou er gebeuren als de inzet van mensen voor
diverse vraagstukken geen drempel meer was en de
kosten geminimaliseerd zouden zijn?

Waarschijnlijk wordt dan veel potentieel verzilverd, of het nu gaat om verduurzaming, opzetten van nieuwe verdienmodellen, technische vraagstukken, systeemontwikkeling, etc. Vanuit deze gedachtegang heeft WHC een aantal vraagstukken ter harte genomen, waarbij de opdrachtgever met de meest recente kennis uit de markt tegen een minimale investering uit de voeten kan.

 

Vraagstuk CO2-reductie

Een aantal studenten verzorgt onder begeleiding van WHC de data-analyse en verwerking tot informatie in het kader van de CO2-reductie-doelstelling op een bedrijventerrein met daaraan gekoppelde bedrijven en instellingen die deel uit maken van het netwerk ‘Bossche Energie Coalitie’ (BEC).

De deelnemers van BEC werken aan het reduceren van hun CO2-footprint met 25% in vijf jaar door energiebesparing en
duurzame opwekking. Om te weten of zij deze doelstelling bereiken moet de CO2-uitstoot
gevolgd worden. Immers “meten is weten”. De monitoring gebeurt middels een rekentool. Van de bedrijven wordt de volgende data ontvangen en verwerkt:

  • elektraverbruik (ingekocht grijs, ingekocht groen);
  • gasverbruik;
  • warmte;
  • energieverbruik mobiliteit;
  • totaal in CO2.

De studenten worden gevraagd met deze data de analyses te verwerken tot een rapportage
voor BEC. Er wordt gedacht aan vergelijkingen met kentallen en energiecijfers over
‘s-Hertogenbosch en landelijk.
WHC speelt een belangrijke rol als sparringpartner (ook in het vervolg) voor studenten en
BEC, met als doel de omgeving duurzaam te ontwikkelen.

 

Hernieuwbaar vastgoed

Een gebouw uit de jaren 80 is nog zeer geschikt om een organisatie te herbergen. Echter, de huidige maatstaven en normen zorgen ervoor dat dit gebouw nagenoeg niet snel te verhuren is. De opdracht die een student heeft gekregen is met innovatie en creativiteit het gebouw te verduurzamen en de uitstraling te geven die nodig is om weer jaren vooruit te kunnen. De opdrachtgever stuurt in dit geval de student aan en WHC verleent aanvullend haar diensten op het gebied van verduurzamen.

 

APiC in infra en transport

Voor een bekende reizigersorganisatie is WHC in samenwerking met een student Civiele Techniek van de Avans Hogeschool bezig de bestaande APiC verder te ontwikkelen tot een op maat gevoerd product. Hierin wordt op diverse vlakken het beheer en instandhouding van de railassets bewaakt en geoptimaliseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het bericht over de APiC in onze nieuwsbrief. Veel organisaties in de infra en transport kampen met gelijksoortige vraagstukken en problematieken, waardoor WHC steeds meer vraag krijgt hierin mee te denken naar de oplossing.

 

Hebt u een vraagstuk waarbij WHC iets voor u kan betekenen, laat het ons weten! U kunt vrijblijvend contact opnemen met de heer E. Aksoy of de heer M. Weerdenburg van ons bureau via (+31 (0)73 6412722 of info@whc-advies.nl.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *